#1  
Old 21st April 2009, 11:09
blueregal blueregal is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 16
Default Low Fps.

I just downloaded procaster yesterday, it was supposed to be flawless video, without the jerkiness and slow frame rate. When I go live it's like i'm frozen it only shows 1-2 fps on the counter on the left of task bar, and it's NOT smooth and realtime at all??????? Also when I switch from camera to 2d and 3d it took almost 4-5 minutes to change over to the channel?????? I have a pentium 4 and have tried it in Firefox and IE. Any ideas? comments, or something to resolve this???? I like the procaster features but it is not delivering for me what it says?????? Me or the program, or the computer?????? let me know
Reply With Quote
  #2  
Old 21st April 2009, 11:28
blueregal blueregal is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 16
Default moved???????

where was my post moved to???????????????
Reply With Quote
  #3  
Old 21st April 2009, 14:34
srpurdy srpurdy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Default

Well how much memory does your system have?

If you got a lot of things running it could easly bog down a P4 system. Its a bit out of date at this point. Atleast if you're trying to do high resolution streams?

Ciao,
Shawn
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd April 2009, 06:20
ramcar ramcar is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default low fps

My problem is that the first day of emission Procaster function properly, good speed, resolution and frame rate. Since then I can not cast more than 3 fps. in any quality.

any suggestions?
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd April 2009, 09:07
Babelo Babelo is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default Low Fps.

I think this program is awesome but its not going so good for me. I have a good computer yet the program only records about 3 frames per second.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd April 2009, 09:08
bobgrosh bobgrosh is offline
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by ramcar View Post
My problem is that the first day of emission Procaster function properly, good speed, resolution and frame rate. Since then I can not cast more than 3 fps. in any quality.

any suggestions?
Yes, Me too
4 FPS is all it will do
tried all the different settings
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd April 2009, 09:20
Lokomotivet Lokomotivet is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Default

Same problem here. Computer(hardware) or bandwidth is not a issue, it's the program itself. Tried with different settings and still stuck with very low fps.
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd April 2009, 09:53
ramcar ramcar is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default

Same problem.

-Q9300
-4 Gb. ram
-FX9800GTX+


Last edited by ramcar; 23rd April 2009 at 10:14.
Reply With Quote
  #9  
Old 23rd April 2009, 15:45
benhomer benhomer is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 570
Default

Usually this would occur on a lower speed connection or on an older computer with limited processing power. If you get this reduced framerate when using only your webcam it is most likely due to one of these issues. 2D and 3D mix will only further use these resources.

There are several things you can do which should improve framerate:

1. update video card drivers

2. If running Vista change theme from Aero to another like Windows Vista basic. To do this right click on the desktop select personalize, and then click on Windows Color and Appearance.

3. Change Procaster global XML by following these instructions:
a. close Procaster
b. go to C:\Users\<Username>\AppData\Local\procaster (or C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\procaster)
c. Open procaster_global.xml in some text editor (i.e. notepad)
d. change opengl_mipmap to 0 ( <opengl_mipmap>0</opengl_mipmap> )

-Ben
Mogulus Support

Last edited by benhomer; 23rd April 2009 at 15:50.
Reply With Quote
  #10  
Old 24th April 2009, 03:06
ramcar ramcar is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 5
Default

I will try to change this and comment here the result. Thank you.
Reply With Quote
Reply

Tags
fps, frame rate, low fps, slow

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump