#1  
Old 9th April 2012, 02:36
RagingBulletBill RagingBulletBill is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Default Having lag issues when watching people's livestreams

I recently have been experiencing some visual lag while watching other people's channels. I know it can't be the channels themselves because no one else is having lag issues. Can you please help me so I can be able to watch the streams normally like before?

I use Windows XP and my browser is Google Chrome.
Reply With Quote
  #2  
Old 10th April 2012, 14:12
ernielive's Avatar
ernielive ernielive is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,489
Default

RagingBulletBill,

Please go to speedtest.net and run a test to a destination server in New York, NY, and let me know your result. You should have a minimum of 700kbps download for the best viewing experience. Also if the channel you're viewing is streaming in multiple bit rates, try adjusting the quality setting in the lower right side of the player.
__________________
Ernie
Livestream Support
Reply With Quote
  #3  
Old 18th April 2012, 01:10
emeraldscorpion90 emeraldscorpion90 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Default

I've been having similar lag problems, where the stream will backtrack to already-played sections, and then will seemingly skip ahead to compensate. I tried the speedtest, and here's my result: http://www.speedtest.net/result/1900636635.png
Any more advice?
Reply With Quote
  #4  
Old 18th April 2012, 11:56
ernielive's Avatar
ernielive ernielive is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,489
Default

emeraldscorpion90,

Does this occur on all channels or one channel in specific? If it is only one channel, could you provide the name of the channel?
__________________
Ernie
Livestream Support
Reply With Quote
  #5  
Old 18th April 2012, 21:20
Kibaxyru Kibaxyru is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by emeraldscorpion90 View Post
I've been having similar lag problems, where the stream will backtrack to already-played sections, and then will seemingly skip ahead to compensate. I tried the speedtest, and here's my result: http://www.speedtest.net/result/1900636635.png
Any more advice?

I'm having the exact same issue on any livestream I watch here. It's getting pretty difficult to watch them and no one else seems to be having this problem.

Last edited by Kibaxyru; 18th April 2012 at 21:26.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th April 2012, 21:21
remyohno remyohno is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Default

i am having the same problems on multiple channels. skip/repeat. also, the words 'experimental mode' are stationary in the upper left hand corner of the video window.

http://www.livestream.com/occupyunity
http://www.livestream.com/occupytoronto
http://www.livestream.com/opdxlive
http://www.livestream.com/occupyphiladelphia


the happens using both chrome and ff and started today, for me.
Reply With Quote
  #7  
Old 19th April 2012, 23:59
Kibaxyru Kibaxyru is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by remyohno View Post
i am having the same problems on multiple channels. skip/repeat. also, the words 'experimental mode' are stationary in the upper left hand corner of the video window.

http://www.livestream.com/occupyunity
http://www.livestream.com/occupytoronto
http://www.livestream.com/opdxlive
http://www.livestream.com/occupyphiladelphia


the happens using both chrome and ff and started today, for me.
Hi! Since no one else seems to be interested in helping, I've tried to figure this out myself.
I also had "experimental mode" on my screen (no clue when it go there or why) but turning it off seemed to help. I right-clicked the video and clicked experimental mode toggle. It's not perfect, but now the streams I watch no longer skip around!
Reply With Quote
  #8  
Old 20th April 2012, 11:08
remyohno remyohno is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Kibaxyru View Post
Hi! Since no one else seems to be interested in helping, I've tried to figure this out myself.
I also had "experimental mode" on my screen (no clue when it go there or why) but turning it off seemed to help. I right-clicked the video and clicked experimental mode toggle. It's not perfect, but now the streams I watch no longer skip around!
thank you for your suggestions. when i logged in this AM to try it, the experimental mode indication was gone from the video window and i could not find an experimental mode toggle in my settings control. also, the repeat had stopped but the feed was still horrifically 'stop and go'. totally unwatchable.

however, the archives played fine so i do not think it is a download rate issue on my end. to further that, i have no issue with youtube, hulu or various other vid sites.

as i was writing this, the problem has stopped so i guess, thank you livestream.
Reply With Quote
Reply

Tags
issues, lag, visual

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump