#1  
Old 27th January 2012, 22:05
HamletLive HamletLive is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Exclamation Video Hiccups (Audio seamless)

Hey guys,

I'm currently live streaming Hamlet the play with the Tricaster 850.

The production is going well. Though our audience and myself is noticing a constant jitter, skip and hiccup on the video, but the audio is fine.

I have troubled shot the audience and the issue is not the their bandwidth or ours. Does anyone have an idea of the cause of this?
Reply With Quote
  #2  
Old 27th January 2012, 23:23
Henry_live's Avatar
Henry_live Henry_live is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Mar 2010
Location: New York
Posts: 640
Default

Hello,

This issue is quite common with broadcasts originating from the HD Tricaster models. It is specifically caused by an incompatibility between the NVidia graphics cards installed on most macbook pros and the Hardware acceleration option in the flash player. To resolve it on the viewer end:

- Right click on the player
- Click "settings"
- select the left most tab (monitor icon)
- deselect the "Enable hardware acceleration option"
- Refresh the browser

Please note that this mainly occurs on Macs and you will likely not see the issue when viewing on a PC.
__________________
-Henry
Reply With Quote
Reply

Tags
bandwidth, hiccup, jitter, skip, video

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump