#1  
Old 27th September 2011, 14:39
Humps Humps is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 11
Default Location of livestream servers?

Hi,

I noticed today that my streaming kbps was around 400-700 today and that caused that stream was stopping every 5 second for 1-3 secs. Before I was able to stream like 1700 kbps (last week) and then stream was smoothly for viewers.

So when I run speedtest - what city I should use? I'm from Finland and I would like to know where is the nearest livestream server. if that isn't coffidental knowledge. My upload speed is ~20-40 mbps to nearest servers. I'm just trying to figure out will I be able to stream viewable material.

Is there limitations for free plan users?

br, Humps
Reply With Quote
  #2  
Old 27th September 2011, 14:42
jasonlive's Avatar
jasonlive jasonlive is offline
Livestream
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,395
Default

Humps,

You should run a speed test with the preferred server set to New York, NY.

There is a 500kbps limit in effect for free Livestream users, however this limit can be surpassed when streaming from Procaster. Please also ensure that your CPU isn't maxed out when streaming.

Best,
Jason

Last edited by jasonlive; 27th September 2011 at 14:45.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th September 2011, 15:48
Humps Humps is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 11
Default

Speedtest result

Seems that my connection has a bad day... Or there is again some hurricane in atlantic ocean :P

Does that surpassing mean that I can still use 1700 kbps with procaster? If my connection is able to upload that ofc

- Humps
Reply With Quote
  #4  
Old 27th September 2011, 16:45
jasonlive's Avatar
jasonlive jasonlive is offline
Livestream
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,395
Default

Quote:
Originally Posted by Humps View Post
Does that surpassing mean that I can still use 1700 kbps with procaster? If my connection is able to upload that ofc
Humps,

This is correct. You are allowed to stream at 1700kbps with Procaster.

Best,
Jason
Reply With Quote
  #5  
Old 24th November 2011, 06:17
kolsharlive kolsharlive is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
Default servers in middle east

hi

i am from israel and would like to use end to end encoder and decoder streaming to broadcast
live event to a big video screens located far from the event

my questions:

a. what is the best encoding/decoding system?

b. do livestream have servers in this area. do they use american servers? if so, that might be very slow.

thanks alot

yossi
Reply With Quote
  #6  
Old 25th November 2011, 16:35
mbaron's Avatar
mbaron mbaron is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Dec 2010
Location: New York, NY
Posts: 1,726
Default

kolsharlive,

At this time all streams must be published to our servers in New York, NY. We recommend encoding with our proprietary encoding software, Procaster. I'd suggest running a test at speedtest.net with your destination set to New York, NY to better gauge your upload bandwidth to our servers.

Matt
Livestream Support
Reply With Quote
  #7  
Old 31st May 2014, 06:40
romasp romasp is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
Default

Hello,

Did the situation with servers not changed? The nearest server from me (Lithuania) is in New York?
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd June 2014, 10:04
bblinder bblinder is offline
Super Moderator
 
Join Date: May 2013
Posts: 191
Default

If you're on the Original Livestream platform, yes, your streams connect to NY.

If you're on a paid account on the New Livestream platform, you're provisioned a local server near your geographical location.
__________________
Brandon

Livestream Producer Support
Reply With Quote
Reply

Tags
server, speedtest, stream, upload

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump