#11  
Old 7th March 2011, 16:21
microstrategy microstrategy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 3
Default

Ben, thanks for the quick reply. Let me know if you need beta testers for this functionality, we're aching for it and are starting to look at other providers.
Reply With Quote
  #12  
Old 7th March 2011, 16:25
benhomer benhomer is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 570
Default

You're not the only ones aching for it - it's one of our top priorities so I hope to have more news soon.
Reply With Quote
  #13  
Old 8th March 2011, 09:52
jasonlive's Avatar
jasonlive jasonlive is offline
Livestream
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,395
Default

Quote:
Originally Posted by Cjmc621 View Post
Does anyone have any suggestions on the best settings to use when streaming to a mobile device using Wirecast?
The way to stream to mobile by using Wirecast is to add the /iphone=true parameter to your RTMP url.

You'd select "RTMP Flash Server" in the "Destinations" drop-down and enter your RTMP url as the address. Your RTMP url looks something like this:

rtmp://publish.livestream.com/mogulus/[your_channel]/username=[your_username]/password=[your_password]/isAutoLive=true/iphone=true/aspectWidth=16/aspectHeight=9

Obviously, you'd replace the information in brackets with your own credentials (and remove the brackets) and also customize the aspect ratio.

Mobile users have trouble with high bandwidth, so the lower the better.

If you use Procaster instead you can send out a high quality stream and a mobile stream (198kbps) at the same time.

Best,
Jason
Reply With Quote
  #14  
Old 10th March 2011, 08:12
nightsun nightsun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Default Qik integration

Hi, hope someione can help as I have seached here and google and can't find an answer.

I wish to broadcast into my channel using a HTC Desire with Qik installed as well as my fixed cameras. I have set the network settings in my Qik account, with the correct channel name (i've tried the long and the short). When I record from the desite the video is being recorded on the qik site but the camera does not appear in the livestream studio.

I have deleted and re-added the settings in Qik multiple times to no avail. Has anybody else encountered this and found a solution?

Also when using multiple cameras within the studio, is it possible to set a "master" audio source? I am recording live gigs and I want to use the mobile devices for on-stage filming while taking the audio from the main desk.

All this is over a cable/wi-fi network so no mobile data involved.

Cheers in advance for any help

Lee
Reply With Quote
  #15  
Old 10th March 2011, 15:30
jasonlive's Avatar
jasonlive jasonlive is offline
Livestream
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,395
Default

Quote:
Originally Posted by nightsun View Post
I wish to broadcast into my channel using a HTC Desire with Qik installed as well as my fixed cameras. I have set the network settings in my Qik account, with the correct channel name (i've tried the long and the short). When I record from the desite the video is being recorded on the qik site but the camera does not appear in the livestream studio.

...

Also when using multiple cameras within the studio, is it possible to set a "master" audio source? I am recording live gigs and I want to use the mobile devices for on-stage filming while taking the audio from the main desk.
Make sure you're streaming in public mode as opposed to private mode with Qik, nightsun. The padlock icon within the Qik mobile app should be open as opposed to closed. Please see the attached screenshot for reference. If everything is set up properly, uninstalling and reinstalling Qik may be helpful. Beyond that you'd have to contact Qik. I can tell you that the support team has been testing recently, and we've all been able to integrate Qik with Livestream successfully.

To answer your second question, it is not possible to set a "master" audio source. Audio will be pulled form whichever device is cued.

Best,
Jason
Attached Images
File Type: jpg Screenshot_qikpublic.jpg (39.8 KB, 11 views)
Reply With Quote
  #16  
Old 11th March 2011, 09:24
nightsun nightsun is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2
Default

Thanks for the reply.

Well thats a deal breaker for me, no point setting up qik integration if there is no way to have a master audio channel. Do you have any plans to introduce this in the future?

Cheers
Lee
Reply With Quote
  #17  
Old 11th March 2011, 17:00
mbaron's Avatar
mbaron mbaron is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Dec 2010
Location: New York, NY
Posts: 1,726
Default

We do not have an ETA on when/if a master audio channel will be available in Studio. Please follow our blog for future updates though.

Matt
Livestream Producer Support
Reply With Quote
  #18  
Old 13th August 2011, 00:14
goose2460 goose2460 is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
Default 5 months later, any progress.

Ok so is it still impossible to view on demand content from the iPhone browser? Is this feature still in development?
Reply With Quote
  #19  
Old 13th August 2011, 10:53
mbaron's Avatar
mbaron mbaron is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Dec 2010
Location: New York, NY
Posts: 1,726
Default

goose2460,

VOD content is available for viewing on mobile, however it needs to be encoded to mobile specs; H.264 video and AAC audio a bit rate of approx. 200kbps.

Matt
Livestream Producer Support
Reply With Quote
Reply

Tags
error message, feature, ipad, iphone, ondemand, tv italia web, tvitaliaweb, video, web tv

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump