#1  
Old 18th July 2011, 07:48
uhkam uhkam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 5
Default Procaster and EasyCAP

Hello!

I'd like to say first that i like Procaster. It's the best live streaming program i've used still. I use it quite much to broadcast my gameplays via EasyCAP (USB video capturing device).

However, when i updated the Procaster, the Procaster can't find the EasyCAP (USB 2861 device) anymore... It did before the update. I tried to reinstall both Procaster and the drivers of EasyCAP already with no avail. However, when i tried to use the browser broadcaster of Livestream, it found EasyCAP, and showed a footage of it (wrong resolution though...). I also tried it on another program which can capture the footage (WinDVR 3). It showed the footage, too. I believe that the update somehow ruined this.

So, any help?
Reply With Quote
  #2  
Old 19th July 2011, 07:51
RonaldH RonaldH is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 401
Default

Uhkham, this problem is resolved in the beta, you can get the beta from this thread: http://www.livestream.com/forum/showthread.php?t=7182

Last edited by RonaldH; 19th July 2011 at 13:50.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th July 2011, 13:19
uhkam uhkam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by RonaldH View Post
Unkham, this problem is resolved in the beta, you can get the beta from this thread: http://www.livestream.com/forum/showthread.php?t=7182
Much appreciated from the beta version link. However, although it now recognizes EasyCAP, it doesn't show sound or video. "Lost Signal," it says. Yet again, any other program finds it and shows the video and audio signals.

Oh, and it's Uhkam... not Unkham or Ukham or Uhka. I wonder how many times i've said that in MSN and other forums...
Reply With Quote
  #4  
Old 19th July 2011, 13:55
RonaldH RonaldH is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 401
Default

uhkam, First sorry for the misspelling, I adjusted my post.
For the rest, you need to go into the preferences, then go to the video tab, and then click settings next to the easycap.
Select the correct size and click save.
After clicking save, you can click cropping to see the input.

If you still don't see the image. Please reply back with which driver you are using and the input format.

As for the Audio, it's an easycap, they are known for their problems with audio. Most people use a joiner like this: http://www.musiclab.it/ebay/cavetti/2pinjackpic.jpg to take in the audio through the Line in or Microphone port of their pc.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st July 2011, 08:10
uhkam uhkam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 5
Default

First of all, i have already tried both what you did for audio and video. No change, the problem persists.

If you're asking what EasyCAP driver i'm using, it's 60+. If you mean graphics driver, Nvidia GeForce 8800 GTS 512.

And for audio, yes, i know this problem, and i have that ind of splitter. I use it. More what's in my concern is the video.
Reply With Quote
  #6  
Old 21st July 2011, 19:02
RonaldH RonaldH is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 401
Default

Sorry for the late response, which Signal is coming into the device? PAL or NTSC?
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd July 2011, 11:25
uhkam uhkam is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 5
Default

Never mind, problem fixed. All i needed was to restart the computer.

Thank you for your help.

PS: PAL
Reply With Quote
  #8  
Old 24th August 2011, 11:52
Debberz Debberz is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default

I have been having a similar dilemma. I downloaded the beta, and problem solved. It is good to see that the dev team is on top of things. I have been having issues lately with my audio. I think that it has something to do with the speakers, so I think I am just going to replace them. I was wondering if anyone has tried any of the Klipsch products, and would you recommend them? Thank you.

Last edited by Debberz; 30th September 2011 at 14:17.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump