#1  
Old 7th April 2010, 12:34
itjil itjil is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Red face canon gl2

Hi,
Ive never done live streaming before. We have a canon gl2 and want to test things out here to see if we can live stream a lecture. Do I need any type of card or other equipment? Do I just plug firewire into laptop and mic into xlr adapter on the camera?
Thanks,
Jil
Reply With Quote
  #2  
Old 6th May 2010, 01:20
cseeman cseeman is offline
Livestream Community Help
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,297
Default

Sorry it took so long for anyone to answer.

Turn on camera and attach it to firewire port of you computer.
If you use Livestream Studio, when you login to the channel you created you should see a "camera." If not, click on "Activate my local camera" on the bottom left.

Make sure it says DV next to "video sources" or in the pulldown menu select the camera (may say firewire). It may already be selected. Also click on "More Settings..." and make sure DV or firewire is selected under "Mic source" as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st May 2010, 18:00
homebuilders homebuilders is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1
Default Canon Camera, video but no Audio

Have Canon and it says Cam DV next to "video sources" and on "More Settings..." I have set Cam DV as "Mic source" as well. I can record video but get no sound. Both laptop and camera are 4 pin firewire. Any Ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 25th May 2010, 22:49
cseeman cseeman is offline
Livestream Community Help
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,297
Default

Do you have headphones? Hook to camera and make sure the audio is there in the camera.
Also in Procaster next to Audio Source, after selecting the DV camera, click on settings and make sure volume is turned up if on XP. If on Windows 7 make sure Mute is not checked and level is up.
http://www.livestream.com/userguide/...ster#Audio_Tab
Reply With Quote
  #5  
Old 27th May 2010, 17:23
usmtest usmtest is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 1
Default windows 7

I cant get windows 7 to even see the gl2 .....hmmmm looking for a driver. installed the cd on this laptop, but nothing.
Reply With Quote
  #6  
Old 27th May 2010, 22:38
cseeman cseeman is offline
Livestream Community Help
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,297
Default

Quote:
Originally Posted by usmtest View Post
I cant get windows 7 to even see the gl2 .....hmmmm looking for a driver. installed the cd on this laptop, but nothing.
You don't get anything that indicates you've added new hardware?
If you open Windows Media Encoder you can't see the camera?
If you use Adobe Flash Media Live Encoder you can't see the camera?

Can you try the camera in another computer to make sure there's nothing wrong with the firewire port on the camera?

Also can you borrow another camera to try on your computer's firewire port to make sure the port itself is working?
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd January 2014, 22:00
GamersonGames GamersonGames is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 1
Default Canon GL2

I too have a Canon GL2, I'm looking to do livestreaming as well, I just signed up, I have a question, what you broadcast, is it recorded? And if so, is it possible to rip it so that I can post it on my YouTube-based channel? Could really use some help.
Reply With Quote
  #8  
Old 23rd January 2014, 22:11
cseeman cseeman is offline
Livestream Community Help
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,297
Default

You can set Livestream to record your stream and, once recorded, in Livestream's Studio you can download your video. This is assuming Original Livestream.
Reply With Quote
Reply

Tags
canon gl2, card, equipment, firewire

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump