#1  
Old 23rd June 2009, 17:13
Woodstock69 Woodstock69 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
Default XP, Procaster Screen Capture issue

Hey guys, its me again with another question.. im trying to use an ample XP desktop to use Procaster to do some streaming.. however.. when I set the capture up.. all I get coming across is the audio and a black screen.. which is weird because I can still see it playing on my system.. Im sure its a problem with a setting somewhere on my end, but im not sure where... it only seems to be an issue with avi's and mpeg's as well.. any ideas?

-Woody
Reply With Quote
  #2  
Old 23rd June 2009, 17:42
MattJhsn MattJhsn is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default no desktop capture with WM Player.

I'm also seeing a black screen with desktop capture on XP. This is a macbook pro running XP. I'm are trying to capture with windows media player playing a program stream. It seems to capture ok off of a desktop capture of a flash video player, but not windows media player. strange stuff. Any ideas on what to try? My goal is to re-stream a mms: stream through livestream, so if I can do that without a desktop capture all the better.

-Matt Johnson
The Uptake
St. Paul, MN
Reply With Quote
  #3  
Old 24th June 2009, 01:34
LK4416 LK4416 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Default

I'm in the same boat as you two. I've tried streaming it in Nero as well, and of course that doesn't work. Nothing on this site is easy, is it?
Reply With Quote
  #4  
Old 24th June 2009, 04:38
dongsdotexe dongsdotexe is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 5
Default

From my own experience, I'd say you might be setting the bitrate too high for your connection to handle. Make sure you try to keep a bit of extra bandwidth spare after accounting for Procaster's.
Reply With Quote
  #5  
Old 24th June 2009, 12:51
Woodstock69 Woodstock69 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 8
Default

my bitrate it just peachy, as ive tried all diff bitrates anyway.. and may I ask.. if im getting the show to play with VOB files, but it wont work with avi's or mpeg's, how could it be a bitrate issue? My desktop is pretty much identical to my laptop RAM wise, and yes ive done all updates to my video card..

like I stated before..

When I try to capture an avi or mpeg file, it plays fine in, VLC, WMP, Windows Classic Media player, and any other program I use, but the screen capture only captures a BLACK SCREEN.

Help? .. Ben?

hmm.. maybe hes out sick today... but me and the other 2 guys would still like some help if anyone could over there?
BTW.. thanks for chiming in guys.. it helps them to know other people are having issues as well.. When I find the fix.. ill be sure to post back here and let you guys know what to do. Thanks Livestream Community!

Last edited by Woodstock69; 24th June 2009 at 16:45. Reason: Adding some more..
Reply With Quote
  #6  
Old 26th June 2009, 14:59
benhomer benhomer is offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 570
Default

Most likely this is related to video drivers -- I would update these to the latest version and if this doesn't try updating mogulus_global.xml as below:

a. Exit Procaster using the system tray menu
b. in Windows Explorer, go to C:\Users\<user name>\AppData\Local\procaster
c. open mogulus_global.xml
d. change the following values to be
<opengl_resizer>true</opengl_resizer>
<opengl_mipmap>0</opengl_mipmap>
e. open procaster again

If neither of these things work please send to procaster@livestream.com:

All the logs you see in C:\Users\<user name>\AppData\Local\procaster to
The dxdiag file which you can get by doing the following:
a. click on WIndows' Start.
c. in the search box, type dxdiag and Enter
d. in dxdiag, click Save All Information and save to dxdiag.txt
e. Send us the DXDiag.txt

-Ben
Livestream Support
Reply With Quote
  #7  
Old 26th June 2009, 17:34
hookedonfishin hookedonfishin is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default

i thought this was simple to use
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump