Go Back   Livestream Forum > Support > Procaster Mac

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 24th February 2013, 12:58
wordsinhaled wordsinhaled is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Default No speaker audio option in audio mixer, even after suggested fix

Hi,

I have a Mac (Mountain Lion, 10.8.2) and for a long time Procaster did not give me the option to stream speaker audio in the audio mixer drop-down menu, only built-in microphone audio. A week or so ago, I tried the recommended fix (uninstalled, cleared the trash bin, rebooted, and reinstalled the 20.3.25 beta). The speaker audio option appeared in the drop-down menu after that, and I was able to stream audio from my speakers successfully for about a week. However, last night I was trying to stream as usual, and the speaker audio option did not work.

Since then I have tried uninstalling, rebooting, and reinstalling the 20.3.25 beta version, and going back to earlier versions, but now the speaker audio option is missing entirely no matter how many times I reinstall. I only have the option to use built-in microphone audio.

All the help threads related to this issue pretty much recommend the same fix which hasn't worked for me, so I am stumped. Please help me out if you can?
Reply With Quote
  #2  
Old 25th February 2013, 12:28
ernielive's Avatar
ernielive ernielive is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,489
Default

wordsinhaled,

Please be sure you are trashing AudioRedirector as per the process below:

- Open Finder
- Press Shift+Cmd+G
- When the Go To Folder window appears, type /System
- In the System folder, navigate to the Library folder, then Extensions folder
- Move ProcasterAudioRedirector32 (or LivestreamAudioRedirector) to the trash
- Move the Procaster application to the trash
- Clean out the trash bin
- Reboot your machine
- Reinstall Procaster

If you continue to encounter the issue, please let me know.
__________________
Ernie
Livestream Support
Reply With Quote
  #3  
Old 24th July 2013, 09:18
PapaBruce PapaBruce is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Default

followed instructions, no dice. Still having "built in microphone" as the only audio output source.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th October 2013, 13:41
01011010 01011010 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default

Before I used to have the issue of selecting [Speaker Audio], but nothing being detected or transmitted.
Now I have completed the standard instructions for uninstall, reinstall (as per given here) and now there is no option to select [Speaker Audio].

I am running OSX 10.6.8
Reply With Quote
  #5  
Old 6th October 2013, 19:11
RYUKONOTSUNAGA RYUKONOTSUNAGA is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Default

I managed to get the Speaker's Audio option back by doing this.: http://www.livestream.com/forum/showthread.php?t=12444

Hope it works for you as well. :3.
Reply With Quote
  #6  
Old 8th October 2013, 21:35
01011010 01011010 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default

I've attempted that before and it didn't work. Tried it again just for the sake of trying.

I suppose, you're right, I DO get the option for it, but there is no audio detected from it.

I've tried downloading different versions, once with the Audio Redirector, then again without it after a clean install. I have tried changing my output settings to both Audio Redirector as well as Headphones. Still no dice.

This is an issue I've been experiencing off and on for years and it's rather frustrating.
Attached Images
File Type: png Screen shot 2013-10-08 at 6.33.55 PM.png (98.5 KB, 14 views)
File Type: png Screen shot 2013-10-08 at 6.33.28 PM.png (138.8 KB, 10 views)
Reply With Quote
Reply

Tags
audio issues, procaster mac, speaker audio

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump