#1  
Old 21st February 2010, 21:14
KazoWAR KazoWAR is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 35
Default So, is livestream running out of bandwidth?

Seriously, this has to be the only reason why there is so much streaming problems and stuff. I haven't stream games in months because every time I try it lags like crazy and drops out all the time. I have a 10/1 connection plan with my isp. I have a free basic plan with livestream. So in procaster I set the fps to 25, the kbps to 400, max for plan, and the audio to 64 kbps, max for plan. I never ever get that speed in the preview window, it is always at 7-9 fps with kbps at 100-150. I know there is no problem with my upload because I seed torrents at almost 100 kBps (800 kbps) all the time.
Reply With Quote
  #2  
Old 21st February 2010, 21:51
LarzAluphe LarzAluphe is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 14
Default

I guess so. I started streaming like, half a year to a year ago, and since then Livestream and Procaster have been rapidly dropping in quality.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd February 2010, 00:51
bababuffalo bababuffalo is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1
Default

Yeah... I've been streaming for over a year and tonight was especially horrible.
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd February 2010, 08:47
KazoWAR KazoWAR is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 35
Default

Woke up this morning and decided to try to stream, been streaming at a steady 25 fps since 6:30am to 7:30am est with the same settings I said before. I also believe at this time there are a lot less steamers and viewer then there are at say, 8pm est? So, it is most definitely a bandwidth issue on Livestream's side.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd February 2010, 11:59
KaosRadio KaosRadio is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 5
Default

I got the exact same problem. It's buffering all the time. Very frustrating
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd February 2010, 12:55
KazoWAR KazoWAR is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 35
Default

Now at 12 PM est, I try to stream again and I can't...
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd February 2010, 18:16
Dynemanti Dynemanti is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 8
Default

also i noticed now it keeps loading the facebook and twitter checks ever few seconds, can you change it to like once an hour or something? i dont need to know every second whats going on with twitter. also anyone else hame names constantly getting stuck in chat? i cant login to my own chat cause my username is stuck, so i cant moderate. eventhough im logged both into procaster and livestream i cant mod my chat cause some erro made a ghost of my name? its just plain silly that i cant exercise my mod rights without having to have my default chat name
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd March 2010, 11:44
battlegroundtv battlegroundtv is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Default Whats the deal?

I recently upgraded to premium service and I have perceived this issue.
Reply With Quote
  #9  
Old 2nd March 2010, 12:23
FinalFlight FinalFlight is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 14
Default

I too am now having a problem, last week I was able to cast for 7+ hours a night with no FPS drop and my Upload rate according to procaster floated anywhere in the 1,900-2,200 kbps range. Last night I would try to cast and my frames inside the game were at a solid 30 FPS but procaster was only showing 9-15 and my upload rate was barely at 1,000 kbps.
I tried everything from reinstalling procaster and making sure everything was the same. Now procaster chat is so laggy it is unusable and I am running into the same problem as last night.

I tried it at about 7am EST and everything was running fine like before but it is now 11:30am EST and the same problems are slowly coming back. Anyone have any idea's what is going on?
Reply With Quote
  #10  
Old 3rd March 2010, 06:59
davidaron davidaron is offline
Livestream Community Help
 
Join Date: Aug 2008
Location: New York, NY
Posts: 586
Send a message via Skype™ to davidaron
Default

Yes, those time periods mentioned correspond to the difficulties I have been experiencing with the studio not refreshing or syncing as well.This makes it hard to tell whether you are streaming live or not, or even if the auto-pilot is working.

Not fun.

Last edited by davidaron; 3rd March 2010 at 07:01.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump