#21  
Old 9th June 2009, 20:58
sputniklive sputniklive is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1
Default frame rate

I just signed up with livestream procaster. I got a few questions.

1. it says in the preview toolbar that I am only at 3 frames per second and the video at my livestream page is seriously lagging and the frame rate sucks ...Also it takes like 1 minute for what im doing in real life to appear on the final output at my livestream page.

I am using ATT UVERSE Pro package and everything else I do is lightening speed , but not this.


2. Whats the difference between mogulus and livestream? i dont get it? is this mogulus or livestream?


Anyone can answer my questions i thank you
Reply With Quote
  #22  
Old 15th June 2009, 13:33
elptraum elptraum is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by sputniklive View Post
2. Whats the difference between mogulus and livestream? i dont get it? is this mogulus or livestream?
Mogulus IS Livestream. They changed the name. That's the magic behind it
Reply With Quote
  #23  
Old 7th August 2009, 20:11
livingasiachannel livingasiachannel is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 7
Default Framerate issue

Same here.

I have Quad Processor with 4gig Ram, a 512MB NVidia Card running on Vista Basic.
It will start at 25fps on my case and then would regress to 3FPS. AT first I thought it was my ISP but later I realized that it is the procaster that is slowing down.


I am only capturing my desktop at a small size of 320:260 yet it would still go back to 3FPS after a few hours. I have trimmed down my settings to the smallest possible way but the result would always be the same.

Last edited by livingasiachannel; 7th August 2009 at 20:16.
Reply With Quote
  #24  
Old 10th August 2009, 16:12
Metalmurphy Metalmurphy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default

I'm having the same low fps problem.
Reply With Quote
  #25  
Old 10th August 2009, 16:19
liorm liorm is offline
Procaster Team
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 396
Cool

Hi

This usually results from a low bandwidth connection. but, just to be on the safe side, I would suggest to upgrade to the last release candidate from here: http://www.livestream.com/forum/showthread.php?t=1475

thanks
Lior, Livestream
Reply With Quote
  #26  
Old 10th August 2009, 16:23
Metalmurphy Metalmurphy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default

Whats the recommended upload for a 320x240 output?

I can upload at 600Kbps and the value on the procaster display never reaches there. It hangs around 200-500

Gonna try out the new version now.
Reply With Quote
  #27  
Old 11th August 2009, 11:37
Metalmurphy Metalmurphy is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default

yeah new version didn't help. Still 3FPS. This even happens with the desktop resolution at 800x600.
Reply With Quote
Reply

Tags
fps, frame rate, low fps, slow

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump