Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 23rd February 2013, 06:16
TimidTabby84 TimidTabby84 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 5
Unhappy Audio Sync Issues

Hello.

I know this has probably been posted once before, but who knows; my issue may be unique.

I've recently started seeing issues with my streaming quality where the the syncing between my live audio/video and my mic audio isn't lining up.

i.e. When I stream a game I'm playing, the video and audio of the game are syncing up just fine, but for some reason when I'm commenting/talking during the stream, my voice seems to start gradually coming up too early. For instance; my sudden reaction to an event comes up a second or two BEFORE the event is shown.

I don't believe I've had this issue until recently. And this was happening before your recent update. The lag gets worse as the stream goes on, so I have to stop and restart the stream around 10-15 minute intervals just so my recordings/my viewers aren't getting too bad of a lag with my voice.

Any way to fix this?

My Comp Specs:
-Windows 7 64bit
-8 Gig RAM
-Intel Core i7
-2.80GHz

Programs and devices I'm using to help stream:
-Livestream Podcaster
-XSplit Broadcaster (to capture the screen region of Monitor)
-ArcSoft Showbiz (to Get my game on the CPU screen)
-Hauppauge! HD PVR Gaming Edition (I know you don't support it for Livestream Procaster, that's why I have the XSplit Broadcaster).

Specs of stream itself:
-900-1000 bitrate
-1280x720 res.
-44.100 KHz 16 bit stereo (audio bitrate 128000-196000)
Reply With Quote
 

Tags
audio, issues, lag, sync

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump