Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 26th January 2013, 19:34
Ecchithon Ecchithon is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Angry Procaster 100% CPU (started about a month ago)

So first let me start by saying that about a month ago I've had major issues streaming with procaster. I never had any issues at all streaming in medium quality with procaster even with background programs like skype on, about a month ago however after a windows update (i think) my procaster started to act up.

For example under medium quality even when streaming nothing but my desktop, it jumps up and down between 60~80 sometimes 90% CPU here is a screen shot.

http://i.imgur.com/18wcwNY.jpg

And when I try it on normal quality while the CPU is fine during desktop, forget a game I can barely stream a 720p res movie without it staying at 95%+ at all times, here is another screenshot:

http://i.imgur.com/Qm9zI5c.jpg

I have taken many measures to try and fix this issue by optimizing my windows, by turning off windows services, all windows GFX and animations so its flat grey now, by de-fragmenting, by cleaning up every log/useless file/shortcut laying around, and turned off any background services that I didn't use or didn't need at the time, where my PC coasted at a cool 0~2% CPU no matter what I did, however as soon as I start procaster jumps right to 80 and up.

Here is my dxdiag:

http://www.filedropper.com/dxdiag_3

And my PC Specs:

i7 Quad Core 860 2.8ghz
4GB DDR3 Ram
2x GTX 460's on SLI
Etc...

Now, what the hell is going on? Please respond thank you.
Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump