#1  
Old 30th December 2012, 14:39
ele_pucci ele_pucci is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Question 100% CPU usage. I don't know what to do ..

I'm sorry in advance for my english.
I have problems streaming with Procaster. My CPU is often 100% while i'm using it.

I'm on a notebook and my processor is AMD Athlon X2 QL-65, 2.1 Ghz.

I have no idea if it meets the minimum requirements for streaming. So please help me.

Last edited by ele_pucci; 31st December 2012 at 15:35.
Reply With Quote
  #2  
Old 31st December 2012, 15:12
ernielive's Avatar
ernielive ernielive is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,489
Default

ele_pucci,

You can find the system requirements for Procaster here. Unfortunately your CPU will not be able to run Procaster, I would advise looking into an alternate solution to us with our platform, such as Flash Media Live Encoder.
__________________
Ernie
Livestream Support
Reply With Quote
  #3  
Old 31st December 2012, 15:39
ele_pucci ele_pucci is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by ernielive View Post
ele_pucci,

You can find the system requirements for Procaster here. Unfortunately your CPU will not be able to run Procaster, I would advise looking into an alternate solution to us with our platform, such as Flash Media Live Encoder.
The point is, i don't know what kind of processor would be fine with it .. I read the system requirements but they're not so useful. I don't have knowledge about computers, and can't even tell which processors (AMD or Intel) are higher than Pentium Core 2 Duo, anyways.

Last edited by ele_pucci; 31st December 2012 at 15:41.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd January 2013, 12:41
coryfrans coryfrans is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: May 2009
Posts: 865
Default

Quote:
Originally Posted by ele_pucci View Post
The point is, i don't know what kind of processor would be fine with it .. I read the system requirements but they're not so useful. I don't have knowledge about computers, and can't even tell which processors (AMD or Intel) are higher than Pentium Core 2 Duo, anyways.
Hello,

I suggest letting us know what exactly you want to accomplish, and we will give you a CPU option to help meet your needs. Let us know so we can help out.
Reply With Quote
  #5  
Old 3rd January 2013, 14:02
ele_pucci ele_pucci is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by coryfrans View Post
Hello,

I suggest letting us know what exactly you want to accomplish, and we will give you a CPU option to help meet your needs. Let us know so we can help out.
I'd like to stream my notebook desktop in live, while using Photoshop. i don't ask for HD video quality, even with decent/normal quality I'd be happy. Also, I'd like it not to freeze/increase the CPU usage while I'm opening more of one application, for example Photoshop + iTunes + Chrome (I am specifying this because it already was 100% even with 0 applications open ..).

I hope this informations will be useful. Let me know if you want to know something else.

Last edited by ele_pucci; 3rd January 2013 at 14:10.
Reply With Quote
  #6  
Old 4th January 2013, 11:44
coryfrans coryfrans is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: May 2009
Posts: 865
Default

Quote:
Originally Posted by ele_pucci View Post
I'd like to stream my notebook desktop in live, while using Photoshop. i don't ask for HD video quality, even with decent/normal quality I'd be happy. Also, I'd like it not to freeze/increase the CPU usage while I'm opening more of one application, for example Photoshop + iTunes + Chrome (I am specifying this because it already was 100% even with 0 applications open ..).

I hope this informations will be useful. Let me know if you want to know something else.
I would suggest that if you are going to use a Laptop, to get yourself one that has a Intel Core i7 quadcore cpu. This will ensure that when running multiple programs at the same time you will not max out your CPU
Reply With Quote
  #7  
Old 4th January 2013, 14:08
ele_pucci ele_pucci is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4
Default

I see. What if i were to buy a PC desktop, for example a Mac Mini? What processor should it be?
Reply With Quote
  #8  
Old 4th January 2013, 14:19
coryfrans coryfrans is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: May 2009
Posts: 865
Default

Quote:
Originally Posted by ele_pucci View Post
I see. What if i were to buy a PC desktop, for example a Mac Mini? What processor should it be?
If you were to purchase the Mac Mini, I would suggest getting the one with the 2.3 ghz core i7 quad core cpu.
Reply With Quote
Reply

Tags
100% cpu

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump