#1  
Old 9th June 2010, 00:01
Kudegra Kudegra is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 11
Default Camera Sound [Mic] Push-to-talk?

I've loved this program and got it working past all the bugs, The only thing it is missing is a "Push-To-Talk" feature which I would like to be added as I don't like the mic picking up extra sounds in the background.
Reply With Quote
  #2  
Old 10th April 2011, 05:51
Luzarius Luzarius is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 34
Default No push to talk hotkey? Is this for real?

This is crazy. I can't believe there is no push to talk hotkey while you livestream. It's hard to imagine paying $350.00 a month when they don't even have this small core requirement.

In every type of recording environment there is always a hardcoded method that prevents the mic from working at the software level. I shouldn't have to rely on my headset's mic on/off switch.

PLEASE, I need a push to talk hotkey especially if one is going to consider paying $350.00 a month.

This is unreal, I'm shocked.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th April 2011, 13:04
jasonlive's Avatar
jasonlive jasonlive is offline
Livestream
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,395
Default

Quote:
Originally Posted by Luzarius View Post
This is crazy. I can't believe there is no push to talk hotkey while you livestream. It's hard to imagine paying $350.00 a month when they don't even have this small core requirement.

In every type of recording environment there is always a hardcoded method that prevents the mic from working at the software level. I shouldn't have to rely on my headset's mic on/off switch.

PLEASE, I need a push to talk hotkey especially if one is going to consider paying $350.00 a month.

This is unreal, I'm shocked.
Luzarius,

I'll be sure to pass your feedback on to our development team. FYI, if you're using Procaster you can control your input/volume through the audio mixer.

Best,
Jason
Reply With Quote
  #4  
Old 16th May 2011, 00:03
Luzarius Luzarius is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 34
Default Are the folks at livestream smart enough to add "push to talk"?

Just curious if you guys are smart enough intellectually to add a push to talk hotkey for procaster?
Reply With Quote
  #5  
Old 27th June 2011, 10:58
RickyBob RickyBob is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Default

I agree with you here. This is a feature which I have become accustomed to through the use of other voice applications. I know that there are hardware solutions to this issue such as push to talk microphones, but it would be much more convenient to have this option within the application itself. Is it possible that this will be an option in the future? I was wondering if anyone knows anything about freedom voice? I am considering their services, and would apreciate any feedback I can get. Thank you.

Last edited by RickyBob; 30th June 2011 at 13:43.
Reply With Quote
  #6  
Old 6th July 2011, 07:15
Flanlord Flanlord is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Default

Ah-ha! Found someone else who had the same thought as I did so I guess I don't need to start a new thread, I'll just bump this one.

Could add a simple hotkey function for sound channels in the mixer to turn the volume on and off, could make more complex productions with various sound inputs easier.

I'd love to see an option to add sound from individual programs as an option, but for gameplay with mumble, ventrilo, teamspeak etc. having a push-to-talk shared hotkey would be extremely nice, so that viewers can hear what the broadcaster is saying to their allies without the caster being forced to 1. tab in and out of the game to fiddle with the audio mixer every time they want to talk, or 2. be constantly broadcasting unintentional white noise that they don't want.
Reply With Quote
  #7  
Old 14th October 2011, 22:29
PanzarSturm PanzarSturm is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default

Oh yes yes.. I would love this to have push to talk as well
I use teamspeak and stuff like that to chat with my clan mates but then when livestreaming I have to turn off the mic off the program coze it will pick up all the sound around me but I dont need that..

can anyone tell me how can I can config on win7 so it would work as push to talk kinda.. ?
Reply With Quote
  #8  
Old 22nd July 2012, 14:33
Nekoyoubi Nekoyoubi is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1
Unhappy Really?

It takes over two years to add a "Only record this audio channel when this configurable key is pressed"-option?

I am a software and web product developer by trade and I can't fathom that one...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump