#1  
Old 30th May 2011, 12:58
One5860 One5860 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default Procaster disabling Tablet pen pressure

I just got a new tablet (Genius mousepen 8x6) and when I launch the procaster and try to use Pressure in Photoshop, it doesn't work. But when I exit procaster, it works fine again. Is there a fix or a setting to allow pen pressure to work in procaster?
Reply With Quote
  #2  
Old 30th May 2011, 16:06
mbaron's Avatar
mbaron mbaron is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Dec 2010
Location: New York, NY
Posts: 1,726
Default

One5860,

At this time not all USB devices are supported by Procaster. This could explain the issue you are experiencing. I'll forward your model and the behavior to our Procaster development team.

Thanks,
Matt
Livestream Producer Support
Reply With Quote
  #3  
Old 1st July 2011, 19:24
One5860 One5860 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default

Incase you need it here is the driver name

-Driver: WTSrv.exe {version 10.30.2009.1 [latest version]}

-Client: WTClient.exe {version 10.30.2009.1 [latest version]}
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd July 2011, 07:57
RonaldH RonaldH is offline
Livestream Procaster Support
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 401
Default

Could you also post the Photoshop version, your windows version and the method you're using for capturing (desktop or game mode).

We've tested on the following scenarios:
-Windows XP Sp3
-Windows 7 64 bits

with procaster 20.1.0 and it keeps the pressure sensitivity in photoshop.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th November 2011, 12:36
One5860 One5860 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Default

Sorry for the really late response. The windows version is 'Windows 7 Ultimate SP1' with all latest updates. Photoshop version is CS3 10.0.
Reply With Quote
  #6  
Old 16th February 2012, 02:47
cricketts801 cricketts801 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Default I have the similar issue

I am having the issue of once i open the procaster it works fine but when i minimize it I lose all pressure sensitivity. If i close and open ps i get it back but if i open the procaster after opening photoshop again i lose it. I am using a monoprice tablet model mp1060-ha60 10x6 on windows 7 64. this is very frustraring. Please help!
Reply With Quote
  #7  
Old 16th February 2012, 02:50
cricketts801 cricketts801 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Default whoops

sorry the program i am running is photoshop cs3
Reply With Quote
  #8  
Old 16th February 2012, 10:17
ernielive's Avatar
ernielive ernielive is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,489
Default

cricketts801,

Not all USB devices function properly with Procaster. If you haven't already, I would suggest upgrading to the latest version of Procaster available at the following URL: http://www.livestream.com/forum/showthread.php?t=7604
__________________
Ernie
Livestream Support
Reply With Quote
  #9  
Old 27th February 2012, 18:52
xaenyth xaenyth is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Default pen pressure still disables

i already tried updating to latest update of client
20.2.69p and it still wont work
im running in a

Windows 7 home premium
service pack 1
4gb ram
Intel core i5-2310
2.90GHz 2.9GHz
OS 64bits

photoshop version is
cs3 extended 10.0

and using a Genius tablet
mouse pen 8x6

the pen pressure was disabled in the versions of procaster that i have had
which were 20.2.0 or something like that
and the new one 20.2.69p

normally running in 1366x768 screen resolution

is there is anything else u need to know to help me.. us.. solve this.. Let me know

ALSO
i found a way through it but its still not comfortable to work like this
opening photoshop after i press the GO live button will enable the pen pressure
but once i click in any other place outside the photoshop layout
task bar, procaster chat windows, any other window at all
immediately disables the pen pressure again

i have been dealing with this problem for a while and its already in my nerves
try and link us to some drivers or something
i already tried looking for the driver named in the beginning of this thread but cant find anything
and i know for sure it wont work since it goes with certain client version
or at least thats what i assume

Hope u guys solve this problem soon...
Thanks in advance
Xaenyth~

ps: i apologize as of english isnt my main languaje but i try my best.
Reply With Quote
  #10  
Old 28th February 2012, 11:18
ernielive's Avatar
ernielive ernielive is offline
Livestream Producer Support
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,489
Default

Xaenyth,

We have not tested with a Genius tablet specifically, but we can confirm that pressure on 20.2.69P works in Photoshop when using a Wacom tablet. I'll forward your tablet and behavior to our Procaster team.
__________________
Ernie
Livestream Support
Reply With Quote
Reply

Tags
pen, pressure, problem, tablet

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump